La pregunta sembla senzilla…

Tots sabem què és la boira i com es forma.  Una mena de núvol baix que envolta l’entorn sobretot en èpoques de molta humitat, especialment quan fa fred. Si anem més enllà en l’explicació, podríem dir que la boira és un fenòmen meteorològic que es crea quan es condensa  la humitat de l’aire a través de petites gotes d’aigua en suspensió que encara no són prou grosses com per precipitar en forma de pluja, neu o calabruix.

Més o menys això és el que podem haver pensat davant d’aquest interrogant. Doncs bé, us convidam a replantejar-vos la pregunta, però aquesta vegada pensau com un infant.

IMAG4220

Un grupet de petits científics en acció  s’animaren  a crear boira! Això és el que els vàrem sentir dir en tot moment, que estaven fent boira!  El que va començar com un joc que semblava que s’acabaria aviat, va esdevenir en una prova rere altre i pel camí s’ajuntaven més infants curiosos per contemplar allò que estava passant…

Voleu saber els ingredients i les passes necessàries per fer boira? No us perdeu les següents indicacions:

Necessitarem un equip ben preparat i amb ganes d’experimentar. Tant dóna si son dos, com tres, com vint! El que compta és l’esperit d’investigació!

IMAG4222

En segon lloc  ens faran falta pales però si no en tenim, les mans serviran (de fet, és més divertit amb les mans!) Amb les pales o les mans, hem d’agafar tota la terra que poguem i ficar-la dins una capsa com les que tenen a les fruiteries, amb foradets per tot. Aquest detall és ben important! I no us entretingeu en retirar les pedretes, fulles o branquillons… tot cap a la capsa!

IMAG4224

Ara arriba la millor part! Ben a poc a poc s’agafa la capsa plena de terra, entre un parell si pesa molt, es tria un lloc on es vulgui fer boira i… començam a remenar la capsa amb moviments ben ràpids!

Notau com tota la terra que passa a través dels foradets de la capsa surt difuminada per l’aire en forma de boira? Doncs si, hem creat boira! Quanta més terra i més ràpid es mogui la capsa, sortirà una boira més espesa i atapeïda

Aquesta recepta de boira ens pot servir per ambientar jocs o simplement per riure i sorprendre’ns una estona, com ha estat el cas dels nostres estimats descobridors.

Fotor0103118488

Avís important!

Potser hi hagi persones que no tenguin la sort de veure aquesta boira.

Una de les coses que té aquesta recepta és que un se l’ha de creure del tot! És possible que hi hagi gent que pensi que això que s’ha creat, només sigui pols…

Esperam que totes les persones que vegin pols enlloc de boira, siguin capaces de canviar la seva mirada amb l’ajuda dels ulls dels infants.

 

Ells ens han dit que això és boira…

…i nosaltres n’estam segurs.