Aquí ens trobam de nou per  mostrar-vos una part de la vida a l’escola, aquest cop d’una manera molt nostra i que als menuts els sol encantar… fent els crespells! Aquestes galetes que cada any per aquestes dates inunden les cuines de la nostra illa junt amb les panades i els rubiols.

Quina millor manera de donar la benvinguda a les vacances de Pasqua que fent aquests dolços tan especials que ens permeten manipular els ingredients, mesclar-los fins arribar a aconseguir un pastó que després ens permetrà donar-li les formes més divertides amb els motlles de fer crespells. Però per començar ens calen els ingredients i tots els estris necessaris…

IMAG2664

L’oli, el sucre, la farina, el saïm, les taronges, els ous,  la bàscula, els corrons, els motlles… Estam a punt per començar!

Ara només necessitam els nostres cuiners…

IMAG2671

Una vegada que hem posat la farina dins un bol hem de separar el vermell d’ou i introduir-lo a dins. Com ja sabeu, separar el vermell d’ou de la clara no és una tasca fàcil… de fet als adults i tot sovint ens pot arribar a costar. Així doncs com ho han fet els nostres cuiners?

Aquestes imatges no necessiten cap explicació més… Cadascú amb la seva tècnica i recolzats pels consells de na Cris, la mare de’n Dídac, que ens va ajudar en tot moment a preparar aquesta recepta.

Amb les mans, amb una cullera… La qüestió és que finalment aconseguiren fer aquesta passa tan complicada de la recepta i varen poder continuar endavant. No us ho perdeu!

Afegim l’oli, el suc de les taronges, el saïm… Quina textura més característica la del saïm!

I quan va arribar l’hora de mesclar tots els ingredients… llavors si que ens varem trobar amb una textura curiosa i enganxosa que no va entusiasmar a tots els nostres menuts… Però ja queda menys per aconseguir el pastó!

IMAG2665

I aquí el tenim! Ha arribat l’hora de posar-nos amb els motlles a donar forma als crespells… sens dubte la part preferida de gairebé tots!

IMAG2680

I si en tastam un petit bocinet…? Els cuiners tenien molta curiositat per saber si aquella pasta que havia sortit de la mescla d’aquells ingredients era bona. Què trobau? Tots la trobaren bona, però cuita és molt millor!

IMAG2684

Esclafam…

IMAG2683

… manipulam…

IMAG2686

… aplanam…

IMAG2688

IMAG2696

… i ja és l’hora d’utilitzar els motlles. I quina forma farem? N’hi ha tantes! Formes geomètriques com ara cercles, rombes, estrelles…; formes relacionades amb la natura com ara flors, arbres, papallones… i tantes altres que ens agraden!

IMAG2698

La taula es va anar omplint de crespells acabats de fer i més que en sortien! El forn no donava abast amb les safates que anàvem preparant!

IMAG2694

Va arribar un punt que els crespells estaven a punt per coure’s… Quins nervis! Els nostres cuiners desitjaven veure, olorar i tastar el resultat de la seva feina!

IMAG2699

 I aquí els teniu…Finalment els nostres crespells foren un èxit! Una oloreta suau, dolça i càlida va començar a envoltar-nos a tots i va inundar l’escola i a tothom qui entrava!

IMAG2701

Per a nosaltres és important proposar  tallers com aquest,  que conviden l’infant a formar part no sols d’una tradició arrelada a la nostra illa sinó també d’un espai per a la socialització, l’experimentació, la comprovació, i la il·lusió de ser part d’un projecte amb un objectiu que té uns resultat que de vegades no surten  perfectes… En aquest cas hi ha crespells que es cremen, crespells que surten massa crus, que s’esquerden … Però és bàsic que els menuts siguin part d’això i valorin l’esforç, la feina i la satisfacció d’haver creat amb les seves mans quelcom que poden compartir amb la gent del seu entorn i poder explicar la seva experiència amb una rialla d’orella a orella…

Ens sentim vius de poder-ho viure amb ells, de compartir la seva satisfacció i de poder-vos-ho contar a tots vosaltres!

Fins ben aviat!