Aquesta setmana hem començat un  nou curs.  Un curs que, com cada any, esperam que vengui carregat de bons moments i històries plenes de convivència, complicitat, joc, creativitat, il·lusió i aprenentatges.

Ens trobam en ple procés d’adaptació dels infants i de les famílies…

Això significa una escola amb uns espais plens de vida, amb mares, pares, padrins… que acompanyen els menuts  en el seus processos d’exploració i  descoberta d’aquest nou entorn que Nau representa per a ells.

Significa tenir estones de plors, d’enyorar a la mamà i anar-la a cercar, demanar-li  la mà i aferrar-li ben fort !

Significa descobrir i explorar uns espais que no coneixíem, uns espais amplis i plens de materials.  Volem jugar amb tot alhora i no sabem per on començar!

Significa conèixer gent nova, aprendre normes per a cuidar l’espai, les persones i els temps que es viuen a l’escola… significa cuidar-nos tots.

Significa fer assemblees i decidir quines activitats volem fer. Escoltar i parlar. Però de vegades ens empegueïm i no volem dir res i acotam el cap fent veure que jugam amb una peça que tenim a les mans, però seguim escoltant amb atenció!

Significa conèixer contes i cançons nous que no sabíem i que ens deixen bocabadats.

Significa mirar atentament els companys més grans (i també als més petits!) i riure amb les pallassades que saben fer. No sabem els seus noms, però ens han fet molta gràcia!

Significa jugar amb terra, amb aigua, fer fanguet i embrutar-nos les mans. Recollir pedres i amuntegar-les per fer-li una gran casa als animalons del bosquet . Anar al gronxador, o millor a l’hamaca, i gronxar-nos amb la mirada fixa a les fulles dels pins.

Significa  atrevir-nos a escalar per la corda, tan alt com podem! Concentrar-nos i esforçar-nos per aconseguir allò que volem.  De vegades no aconseguim allò que ens hem proposat… apareix la frustració, el neguit, ens enfadam o ens entristim… quin embolic d’emocions!

Significa esperar nerviosos a que soni la campana des del balcó per poder començar una nova activitat! Berenar junts o tot sols. Decidir si menjar més o ja no ens ve de gust…

Significa conèixer el meu calaix per les sabates i la meva capsa on posar-hi les meves coses…També serveix per amagar-hi algun tresor que he descobert!

Tants significats, tantes vides i experiències. Punts de vista diferents que ens poden enriquir i ajudar a créixer. Tantes ganes i il·lusions de crear una escola viva, respectuosa , càlida…

Significa que sense vosaltres res d’això seria possible…

Gràcies per aquesta primera setmana i per les que arribaran.