A NAU ens agrada molt que les famílies participin de la vida escolar i tenim moltes vies obertes per fer-ho, una d’elles és que puguin realitzar tallers dins l’horari lectiu. Algunes valentes famílies han acceptat el repte i han ofert diferents tallers relacionats amb les seves professions. Amb na Belén vàrem descobrir com estem fets per dins i els noms dels nostres ossos, amb n’Helena descobrirem com els mamífers arribam al món, amb na Carmen la importància de la higiene i la salut, amb na Katia com és un museu… I ara seguint aquesta espontània tradició de les professions adultes que s’ha iniciat a NAU na Daniela, mamà de Martina, ens va convidar a visitar el seu lloc de feina: un forn de pa i de pastissos!

Va ser una experiència molt gratificant. Els nostres nautes més grans estaven molt emocionats de fer aquesta petita excursió inclús dies abans de la data triada. Finalment va arribar el dia assenyalat: el dimarts 2 de juny. Ens varen indicar que portéssim una camiseta de color blanc, ja que els forners van sempre vestits de blanc. I tots junts i blancs vàrem fer una excursió pels carrers del nostre barri: el polígon de can Valero. Vàrem travessar carrers, veure naus industrials, tallers de cotxes… fins i tot vàrem fer una aturada tècnica per beure aigua… i finalment vàrem arribar al forn.

Na Daniela ens esperava amb un somriure i una sorpresa: un davantal per a cada un, que ella mateixa havia cosit. Moltes gràcies Dani! Tu sí que saps que ens fiquem “en farina”!

Primer de tot ella i els seus companys en Manu i en Babá ens mostrarem com funciona el forn… quina calor què hi feia!! I que gran que era!

Després, per poder fer de mestres forners, ens vam rentar les mans i en marxa! El primer de tot croissants pel berenar. A què no sabíeu que abans de ser enrotllats tenen forma de triangle? Tots en vàrem fer un fins a aconseguir emplenar na safata.

Després van tocar els crespells, en vam fer de totes formes i mides. Alguns també es varen atrevir amb pans de diferents formes com trunyelles, flors, molinets…

Vàrem treballar molt i ens ho vam passar d’allò més bé. Per acabar ens mostraren la part de la pastisseria i unes merengues rosades preparades per enfornar. Fins i tot vàrem fer un petit “tast” de dues boníssimes coques: un gató d’ametlla i de llimona i rosella.

 

Amb la panxa plena, el nostre davantal i uns nous aprenentatges a la butxaca vam tornar cap a NAU feliços i agraïts.

Mil gràcies a les nostres famílies que amb tanta generositat dediquen el seu temps als peques, enfortint així els vincles de la nostra petita comunitat.