CONTINGUT:
El curs proposa obrir la mirada a l’educació utilitzant les arts com una eina per comprendre, conèixer i obrir-nos a noves maneres de fer. La necessitat de comprendre els nens i les nenes i la nostra tasca com educadors des de perspectives diferents que ens possibilitin entrar en un joc creatiu on entrin en qüestió els rols, les estructures i les normes fins ara establertes i possibilitin la creació de nous espais d’aprenentatge que tinguin més a veure amb les nostres realitats.

METODOLOGIA:
El curs parteix d’experimentar diferents situacions educatives per obrir reflexions i accions que incorporin nous modes de comprendre i interpretar i on les arts tenen un paper fonamental.

PROGRAMA:

 • 1. Presentació.
  Relats. Estratègies creatives per comprendre i compartir els nostres relats. D’on venim i on anem. Creant nous relats. Generant preguntes i orientant accions.
 • 2. Posicions.
  Canviant de lloc, canviant de perspectiva, canviant el paisatge.
  Obrint noves dimensions de l’aprenentatge.
  Actituds i rols de l’educador/a.
 • 3. Llenguatges
  Cos, moviment, acció.
  So, ritme i espai.
  Estètica i sensorialitat
 • 4. Orientacions
  Com donar sentit al què anem aprenent? Com establir relacions entre la vivència i el context? Com interpretar i comunicar processos dinàmics d’aprenentatge?

* El curs ofereix material complementari per aprofundir en els continguts i les estratègies proposades.PERFIL DE LA FORMADORA:

Marta Ricart és Doctora en Art i Educació per la Universitat de Barcelona. Mare de dos nens, artista, recercadora i formadora. S’ha mogut per la necessitat de situar les arts en diferents espais per comprendre l’important paper de la cultura com a generadora de processos de canvi. Ha desenvolupat projectes de dinamització artística comunitària amb diversos col.lectius i grups socials des del 2000. Co-fundadora de l’entitat Teleduca, Educació i Comunicació i Artibarri, Comunitats Creatives per al Canvi social, ha escrit diversos articles i publicacions. Actualment compagina la formació a les facultats de formació del professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Fundació Universitària del Bages (FUB) i la Universitat de Vic (UVic) amb la realització de processos artístics comunitaris en entorns rurals.

HORARI: 21 de març de 2014: de 16 a 20 hores i 22 de març de 2014: de 10 a 13 hores i de 15 a 20 hores.

LLOC: Sala de formació de NAU Escola.

PREU: 90 € (80 € per a famílies Nau).

Inscriu-te aquí